0 Comments
kantarellen finns hela sommaren och är fullproppad med nyttigheter
lövbiff med kantarellsås & potatis4 portioner Ingredienser 12,00 st Potatis rå (SLV) 150,00 gram Kantarell gul rå (SLV) 1,00 st Lök gul (SLV) 1,00 msk Smör fett 80% (SLV) 0,50 tsk Joderat salt (SLV) 0,20 tsk Svartpeppar 2,00 dl Matlagningsgrädde fett 15% (SLV) 1,00 tsk Timjan, torkad 1,00 msk Senap fransk (SLV) 600,00 gram Lövbiff, rå Tillagningsinstruktioner 1. Koka potatisen (skala eventuellt först). 2. Skala och hacka löken och stek långsamt i smör tillsammans med kantarellerna på medelvärme. Krydda med salt och peppar. 3. Lyft över svampfräset i en kastrull. Häll på matlagningsgrädde och timjan och låt puttra i ca 5 min. Smaka av med dijonsenap. 4. Krydda lövbiffen med salt och peppar och stek i smör (häll bort stekfettet efteråt). Servera lövbiffen med kokt potatis (eventuellt pressad), de krämiga kantarellerna och en valfri sallad. Bild: ica.se
|
SkribentLinda heter jag och äger samt driver Lean To Fitness. Jag brinner för träning och god hälsa och tror det är nyckeln till välmående och ett långt liv. Älskar utvecklingen samt förändringen träning och aktivitet för med kroppen. ArkivKategorier |